Instrukcja użytkowania Asus 173847 zawiera wszystkie potrzebne informacje dotyczące instalacji i użytkowania tego produktu. Zawiera ona istotne informacje dotyczące wszystkich dostępnych funkcji i opcji, a także informacje o bezpieczeństwie i porady dotyczące montażu. Instrukcja użytkowania umożliwia użytkownikom odkrywanie wszystkich funkcji produktu i jego wygodnego użytkowania. Zawiera ona także informacje dotyczące konserwacji i naprawy produktu. Instrukcja użytkowania jest niezbędna do prawidłowego działania produktu Asus 173847 i jej przestrzeganie jest ważne dla zapewnienia optymalnego i bezpiecznego użytkowania.
Ostatnia aktualizacja: Instrukcja użytkowania - Porady dotyczące montażu Asus 173847
- W przypadku mięsa zamrożonegoczas przyrządzania ulegaprzedłuże-niu o ok. 20 minut na kg.
- Zamrożone mięso o wadze do ok.
1, 5 kg można piec bezwcześniejsze-go rozmrażania.
Wskazówki dotyczące programów
Przegląd wszystkich programów zprzy-należnymi wartościami proponowanymiznajduje się w rozdziale „Menu głównei podmenu“.
Wybrać program Grzanie dolne podko-niec czasu pieczenia, jeśli potrawa mabyć bardziej przyrumieniona odspodu.
Nie stosować do pieczenia mięspro-gramu Intensywny, ponieważ sos
pie-Termonawiew Plus lubAutopie-czenie
Te programy nadają się do pieczeniamięsa, ryb i potraw z drobiu z brązowąskórką, jak również do pieczeniarost-befu i polędwicy.
W programie Termonawiew Plus można stosować temperatury niższe niżw programie Grzanie górne i dolne ,ponieważ ciepło jest natychmiastroz-prowadzane w komorze urządzenia.
W programie Autopieczenie komorau-rządzenia jest najpierw nagrzewanapod-czas fazy opiekania do bardzo wysokiejtemperatury opiekania (ok. 230 °C). Gdytylko ta temperatura zostanie osiągnięta,piekarnik sam się reguluje w dół nausta-wioną temperaturę przyrządzania(tempe-raturę kontynuacji pieczenia).
Wsunąć potrawę na poziom 2.
Pieczenie Plus
Stosować ten program z wybranymtry-bem grzania do przyrządzania zewspo-maganiem wilgocią.
Grzanie górne i dolne
Ten program należy stosować doprzy-rządzania tradycyjnych przepisów. Przyprzepisach ze starszych książekku-charskich należy ustawić temperaturęo 10 °C niższą niż podana. Czasprzy-rządzania nie ulega zmianie.
Pieczenie mięs
Pieczeniomierz
Za pomocą pieczeniomierza możnado-kładnie nadzorować temperaturę procesu.
Sposób działania
Metalową końcówkę pieczeniomierzanależy wbić całkowicie w potrawę, ażpo uchwyt. W metalowej końcówceznajduje się czujnik temperatury, którymierzy temperaturę we wnętrzu potrawypodczas procesu przyrządzania. Wzrosttemperatury wewnętrznej w potrawieodzwierciedla jej stan przyrządzenia.
W zależności od tego, czy potrawa mabyć mniej lub bardziej wypieczona,na-leży ustawić niższą lub wyższątempe-raturę wewnętrzną.
Temperaturę wewnętrzną możnausta-wić w zakresie do 99 °C. Danedotyczą-ce potraw i odpowiadających imtempe-ratur wewnętrznych można znaleźć wtabelach ustawień na końcu tegodoku-mentu.
Procesy z i bez pieczeniomierza mająporównywalne czasy trwania.
Możliwości zastosowaniapieczenio-mierza
W niektórych programachautomatycz-nych i zastosowaniach specjalautomatycz-nychzo-staną Państwo poproszeni ozastoso-wanie pieczeniomierza.
Poza tym można go równieżzastoso-wać w programach własnych oraz wnastępujących programach:
- Autopieczenie - Termonawiew Plus - Intensywny
- Grzanie górne i dolne
- Pieczenie Plus + Autopieczenie - Pieczenie Plus + Termonaw. Plus - Pieczenie Plus + Intensywny - Piecz. Plus + Grz. górne i dolne Ważne wskazówki dotycząceużytko-wania
- Mięso można położyć w garnku lubna ruszcie.
- Metalowa końcówka pieczeniomierzamusi być całkowicie wbita w potrawęaż po uchwyt, tak żeby czujniktempe-ratury osiągał mniej więcej jej środek.
- W przypadku drobiu dobrym miejscemdo wbicia metalowej końcówki jestnaj-grubsze miejsce w okolicach piersi. Wtym celu ścisnąć pierś pomiędzypal-cem wskazującym i kciukiem, żebyznaleźć najgrubsze miejsce.
- Metalowa końcówka nie możedoty-kać kości i nie może być wbita wszczególnie tłuste miejsce. Tkankatłuszczowa i kości mogądoprowa-dzić do wcześniejszego wyłączenia.
- Przy mocno marmurkowym,przerośnię-tym mięsie należy wybrać wyższąwar-tość z podanego w tabelach ustawieńzakresu temperatur wewnętrznych.
- Przy zastosowaniu folii aluminiowej,rękawa lub torebek do pieczenia wbićpieczeniomierz przez folię do środkapotrawy. Pieczeniomierz możnarów-nież umieścić w folii wraz z mięsem.
Proszę przy tym również przestrzegaćwskazówek producenta folii.
Stosowanie pieczeniomierza
Wbić metalową końcówkępieczenio-mierza całkowicie w potrawę, aż pouchwyt.
Jeśli przyrządza się równocześnie kilkakawałków mięsa, pieczeniomierz należywbić w najgrubszy kawałek.
Wsunąć potrawę do komoryurządze-nia.
Włożyć wtyczkę pieczeniomierza dogniazdka przyłączeniowego, aż dowyraźnego zatrzaśnięcia.
Zamknąć drzwiczki.
Wybrać program lub programauto-matyczny.
Ustawić temperaturę lub temperaturęwewnętrzną, jeśli potrzeba.
W przypadku programówautomatycz-nych wartości temperaturwewnętrz-nych są wstępnie ustalone.
Proszę postępować wedługwska-zówek na wyświetlaczu.
Proces przyrządzania zakończy się, gdytylko zostanie osiągnięta temperaturawewnętrzna.
Niebezpieczeństwo zranień przezgorące powierzchnie.
Późniejsze uruchamianie procesuprzyrządzania z pieczeniomierzemIstnieje również możliwośćzaprogramowa-nia późniejszego uruchomiezaprogramowa-nia procesu.
W tym celu po dokonaniu wyboruprogramu należy wybrać przyciskdo-tykowy .
Wybrać Start o.
Moment zakończenia możnaoszaco-wać w przybliżeniu, ponieważ czastrwania procesu z pieczeniomierzemjest mniej więcej taki sam, jak czastrwania procesu bez pieczeniomierza.
Nie można ustawić Czas trwania ani Go-towe o, ponieważ łączny czas zależy odosiągnięcia temperatury wewnętrznej.
Wskazanie czasu pozostałego
Gdy temperatura ustawiona dla procesujest wyższa niż 140 °C, po określonymczasie pojawia się pozostały,szacunko-wy czas trwania procesu (czaspozosta-ły).
Czas pozostały jest wyliczany zusta-wionej temperatury procesu, ustausta-wionejtemperatury wewnętrznej i przebieguwzrostu temperatury wewnętrznej.
Czas pozostały pokazywany napocząt-ku stanowi wartość szacunkową.Ponie-waż czas pozostały jest wciąż obliczanyod nowa podczas trwania procesu,wskazania są stale korygowane i stająsię coraz dokładniejsze.
Wszelkie informacje dotyczące czasupozostałego zostają skasowane, gdyzmieni się temperaturę procesu lub
Grillowanie
Gdy grilluje się przy otwartychdrzwiczkach, gorące powietrze zko-mory urządzenia nie jest więcejauto-matycznie wyprowadzane przezwentylator chłodzący i schładzane.
Elementy sterowania stają sięgorą-ce.
Zamykać drzwiczki przy grillowaniu.
Po dodaniu otrzymasz e-mail z informacją
Sp. z o. o. i KONSERWACJI
Sp. ul. Ziejkowa 5, 09 500 Gostynin, tel. +48 883-347-166 www. energy5. pl INSTRUKCJA MONTAŻU, UŻYTKOWANIA i KONSERWACJI Uwaga: Przeczytać uważnie i zachować do późniejszego stosowania. System mocowań:
Bardziej szczegółowo
INSTRUKCJA MONTAŻU WIATINSTRUKCJA MONTAŻU WIAT Instrukcja montażu wiat I 22. 1. 1/7 1. Przedmiot instrukcji Przedmiotem niniejszej instrukcji montażu wiat są wymagania dotyczące wykonania i odbioru robót związanych z posadowieniem* DACHY SKOŚNE * DACHY PŁASKIE* DACHY SKOŚNE * DACHY PŁASKIE SYSTEM REM-0 dachówka ceramiczna Art. 0 Art. 00 Art. 0 0 SYSTEM REM-0 dachówka BETONOWA Art.
Zakres prac obejmuje:Opracowanie dokumentacji projektowej oraz uzyskanie w imieniu Zamawiającego decyzji - pozwolenia na budowę dla zadania pod nazwą Budowa elektrowni fotowoltaicznej 1. Zakres prac obejmuje wykonanie kompletnej
Przekładnik prądowy IWFwww. fanina. pl Przekładnik prądowy IWF z szyną 20x5 mm oraz z szyną 30x10 mm Instrukcja eksploatacji Strona 1 z 5 WSTĘP Niniejsza instrukcja jest dokumentem przeznaczonym dla użytkowników przekładników
Nakrętka zaciskowa KTR1 z 7 wytwarza duży nacisk na śrubie poprzez dokręcenie śrub dociskowych nakrętki przy użyciu stosunkowo małego momentu dokręcania. Spis treści 1 Dane techniczne 2 2 Wskazówki 2 2. 1 Wskazówki ogólne 2
Przekładnik prądowy ISS-1
OW REINFORCED PUMP TPUzupełnienia do instrukcji eksploatacji Opcja fabryczna PL OW DRIVE 4D OW REINFORCED PUMP TP Przestrzegać dokumentacji systemu! Informacje ogólne Przeczytać instrukcję obsługi! Przestrzeganie instrukcji